Orivedellä on erinomaisia vetovoimatekijöitä

Orivedellä on upeat mahdollisuudet houkutella alueelleen lapsiperheitä. Harrastusmahdollisuudet, vehreä elinympäristö ja Tampereen läheisyys ovat vetovoimatekijöitä. Villasukkajuoksun SM-kisat ovat mielestäni kekseliäs keino nostaa paikkakuntaa esille humoristisella ja yhteishenkeä rakentavalla tavalla.

Perheet ovat yhteiskunnan tärkein tukijalka. Lapsiperheiden määrän kasvaessa tulee satsata lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen ja varmistaa toimivat mielenterveys- ja päihdepalvelut. Pirkanmaan hyvinvointialueen monipalveluvaliokunnassa olemme juuri nyt työstämässä mietintöä juuri mielenterveys- ja päihdepalveluista.

Mielestäni Oriveden tulee tehdä vahvaa yhteistyötä TREDUn kanssa työvaltaisen opiskelun kehittämiseksi sote-alalla, jotta alueen kaikista hoitoa ja hoivaa tarvitsevien tarpeisiin voidaan vastata. Usein paikkakuntalainen pysyy paremmin paikkakunnalla, mikäli hänen työllistymistään myös tuetaan.

Orivedeltä kuljetaan töihin myös Tampereelle ja toisinkin päin. Seuraavan hallituksen tulee varmistaa rahoitus 9-tien kunnostamiseksi nelikaistaiseksi. Tämä on turvallisuuden, työmatkaliikenteen ja elinkeinoelämän vuoksi erittäin tärkeä investointi, tärkein tieverkoston investointi. Orivesi ja Pirkanmaa ovat odottaneet tätä uudistusta pitkään.

Sirpa Pursiainen

Vanhusten hoivakodin toimitusjohtaja, YTM

Hyvinvointialuevaltuutettu, monipalveluvaliokunnan jäsen

Kristillisdemokraatit