Eläkeläisten asumismenon lisäomavastuun alaraja järjettömällä tasolla

Jälleen erinomaisia, joskin osittain myös aika karuja keskusteluja Tampereen keskustorilla. Tänään oli aiheena mm. Eläkkeen saajan asumistuen lisäomavastuu, joka on melkoisen suuri, sillä lisäomavastuu on 40% siitä vuositulojen määrästä, joka ylittää 14 108. Asumismenojen suuruus suhteessa asumistuen lisäomavastuuseen yhdessä verotuksen kanssa todellakin haastavat useat eläkeläiset tällä hetkellä. Olen nyt viime päivien aikana keskustellut usean eläkeläisen kanssa, jotka joutuvat taiteilemaan sen kanssa, että raha riittää ruokaan. Mielestäni tällainen asumistuen lisäomavastun rajaa tulisi nostaa korkeammaksi. Samoin pienituloisten KELA etuisuuksia ja pieniä eläkkeitä ei tulisi verottaa. Nykyinen järjestelmä johtaa siiihen, että osa kansalaisistamme elää köyhyysrajan alapuolella.

Meillä tulisi olla riittävästi alhaisen vuokratason asuntoja, jotta pienituloiset selviäisivät pakollisista menoista. Näin siksi, että mikäli vain nostamme asumistuen määrää, se ruokkii silloin yksityisten vuokranantajien tuloja eikä tosiasiallisesti tule auttamaan tilannetta -sillä vuokraa on liian helppo nostaa kysynnän kasvaessa. Riittävä määrä alhaisen vuokratason asuntoja pitäisi osaltaan vuokrannousuja maltillisena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s