Vanhustenhuoltoa kehitettävä

KD teki hallitusneuvotteluissa 2011 aloitteen vanhuspalvelulain säätämisestä. Vanhuspalvelulakia tulee edelleen kehittää. Vanhuspalvelulakiin tulisi kirjata minimihenkilöstömitoitus suhteessa hoidettavuuteen seuraavan hallituskauden aikana. Henkilöstömitoitus tulee määritellä laitoshoitoon, tehostettuun palveluasumiseen sekä kotihoitoon, jotta inhimillinen vanhuus ja henkilöstön työssäjaksaminen saadaan turvattua.

KD on aktiivisesti ajanut myös omaishoitajien asiaa. Omaishoitajille maksettavan tuen suuruutta ei tulisi verottaa ja tukea tulisi korottaa ja se tulisi siirtää Kelan maksettavaksi. Omaishoito tarjoaa usein inhimillisen ja yhteiskunnallisesti edullisen vaihtoehdon mm. huonokuntoisen ikäihmisen huolehtimiseen.

Tämän lisäksi sote-uudistuksessa kautta linjan tulee kuvata hoito- ja palveluketjut asiakkaiden näkökulmasta. Ikäihmisten näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, ettei liian huonokuntoista vanhusta tule sijoittaa kotihoitoon ilman riittävää tukea. Silloin, kun lähipiiri ilmaisee vahvan huolen iäkkään ihmisen selviämisestä, tulee iäkkään tilanne kartoittaa ja järjestää tarvittava huolenpito. Juuri tällä hetkellä poliisi etsii erästä kateissa olevaa iäkästä henkilöä, jonka kotona selviytymisestä taloyhtiömme puolelta olemme huolta esille tuoneet.

Vaikka taloudellinen tilanne vaatii säästöjä, ei niitä tule kohdentaa heikoimmassa asemassa oleviin. Tämän päivän vanhukset ovat rakentaneet yhteiskuntamme. Meidän kunniatehtävämme on huolehtia heistä hyvin.

Ylen uutinen kadonneesta henkilöstä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s