Nepalista

Tänään uutisoitiin Nepalin maanjäristyksestä. Kävin Nepalissa 2004 ja näin maan köyhyyden omin silmin. Todella toivon, että maanjäristyksestä hengissä selvinneet, mutta vammautuneet saavat tarvitsemansa sairaanhoidon ja muun avun. Nepalissa asuu muun muassa Tiibetistä peräisin olevaa väestöä, joiden olot ovat todella haasteelliset, sillä heille ei juuri ihmisarvoa nähdä olevan. Nepal on jäänyt yli 40 matkaamani maan joukosta erityisesti mieleeni paitsi maan köyhyyden vuoksi, myös kansalaisten ystävyyden vuoksi. Ja toki myös siitä syystä, että moni siellä luuli, että omat sukujuureni ovat Nepalista, sillä nimeni muistutti šerpaa. Šerpat ovat mongolisia laamalaisia tiibetiläisten sukulaisia, joita pidetään vahvoina vaeltajina, jotka kantavat tehokkaasti painavia kuormia. Omassa iltarukouksessani kannan tänään Nepalin kuolon uhrien sukulaisia sekä haavoittuneita. 

Ja kun näin muutama päivä vaalien tuloslaskennan jälkeen mietin vaalien suurinta antia, se oli kohtaamiset ihmisten kanssa, eli se, että omalta osaltaan sai läsnä olemalla keventää muutaman kanssa matkaajan raskaita kuormia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s