Vyöhykerajat vääristäisi yhdenvertaista palvelujen saavutettavuutta

Teisko oli aikoinaan itsenäinen kunta, mutta liittyi Tampereeseen. Liittymisvaiheessa luvattiin säilyttää alueella hyvät palvelut. Palvelujen vähenemisen lisäksi on nyt tehty suunnitelma joukkoliikenteen vyöhykkeiden lisäämisestä Teiskon alueelle. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että välttämätön sosiaali- tai terveydenhuollon käynti maksaisi Teiskolaiselle moninkertaisesti verrattuna keskustassa asuvalle Tamperelaiselle.

Aamulehden mukaan (24.4.2015) vyöhykerajat toteutuessaan kertalippu keskustaan Kämmenniemestä maksaisi 5,50 ja Terälahdesta 7,50 ja Kaanaassa Kaanaasta 8,50. Tällainen muutos loisi eriarvoisuutta kuntalaisille ja vaikeuttaisi etenkin köyhien mahdollisuuksia käyttää palveluja. Koska palveluja on jo keskitetty, tulee Teiskon alueella asuville varmistaa palvelujen saavutettavuus yhdenvertaisesti muiden kuntalaisten kanssa. Tämä tarkoittaa, ettei joukkoliikenteeseen saa muodostaa Teiskon alueella asuville vyöhykerajoja. Lisäksi joukkoliikenteen vuorojen määrät tulee säilyttää riittävinä.

Palvelujen käyttämisen lisäksi kustannuksen nousu vaikuttaa työntekemisen kannattavuuteen sekä se osaltaan luo painetta yksityisautoilun lisäämiseen. Onkin täysin kestämätöntä perustella ratikkahanketta luonnon suojelemisen näkökulmasta, kun samaan aikaan poliittisella päätöksenteolla toisaalla murennetaan joukkoliikenne. Toivottavasti myös te itsenäiset ympäristökunnat osaatte pitää varanne Tampereen kutsuessa teitä keskitettyjen palvelujen piiriin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s