Riittävät resurssit lastensuojeluun

Lastensuojelu on ylikuormittunutta monella paikkakunnalla. Lastensuojelu on luonteeltaan sellaista, jossa pitäisi olla aidosti aikaa kohdata perheet: niin vanhemmat kuin lapset. Varhaista tukea tulee tarjota perhetyön ja kotiin annettavien palvelujen ja tuen muodossa. Kiireessä ennaltaehkäisevää työtä on mahdotonta toteuttaa hyvin.

Tilanteiden kriisiytyessä korostuu ajan tärkeys, jotta aidosti voidaan perehtyä tilanteeseen ja tehdä päätökset lapsen edun mukaisesti. Lapsuuden traumaattiset kokemukset heijastelevat myöhempään elämään. Mikäli lastensuojelun prosessi ja sijoitus eivät toteudu lapsen edun mukaisesti, ovat haavat usein vielä syvemmät.

Resurssien lisääminen ei toki ratkaise kaikkia haasteita, mutta vain riittävillä resrusseilla mahdollistetaan kohtaava lastensuojelu. Tästä syystä sosiaalityöntekijöitä tulisi olla riittävästi ja heille tulee mahdollistaa lapsiperheiden kohtaaminen aidosti sekä antaa mahdollisuudet tehdä sellaisia päätöksiä, jotka edesauttavat lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia.

 

cropped-pieni

Sirpa Pursiainen

Sosiaali- ja terveysalan opettaja, YTM

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s