Enkeli taivaan saakoon kajahtaa jatkossakin seisten

Ihmettelen syvästi viime aikaisia päätöksiä, joilla pyritään kitkemään kaikki suomalaiseen kulttuuriin liittyvät kristilliset piirteet pois koulusta ja kasvatuksesta. Viimeisin Kangasalan päätös siitä, ettei Enkeli taivaan – virren viimeisen säkeistön aikana saa nousta seisomaan on todella kummallinen. Suomalaisen sivistyksen ja koulutuksen merkittävänä taustatekijänä on kuitenkin juurikin kirkko.

Olen itse keskustellut useampien maahanmuuttajien kanssa siitä, mitä he ajattelevat joulujuhlan viettämisestä kirkossa ja tiedon saamisesta kristillisestä kulttuuristamme. He eivät näe ja koe siinä mitään pahaa. Eräs huntua käyttävä muslimi hiljattain kertoi, että suurin osa hänen tuntemistaan muslimiperheistä ei näe eikä koe mitään pahaa siinä, jos päiväkodista tai koulusta käydään kirkossa tai jos joulujuhlassa on joulukuvaelma. Nyt vaikuttaakin siltä, että pieni itseään suvaitsevaksi kutsuva uskonnottomuutta ihannoiva vähemmistö kantasuomalaisia haluaa häivyttää maastamme kristilliset piirteet.

Arvostan sitä, että Kangasalan isoimmassa Pikkolan koulussa vanhaa perinnettä oli kuitenkin uskallettu kunnioittaa ja omasta tahdostaan juhlaväki oli laulanut seisten Enkeli taivaan -virren viimeisen säkeistön. Ollaan rohkeasti suomalaisia ja pidetään yllä kristillisiä arvoja ja perinteitä.

Sirpa Pursiainen
KD Pirkanmaan piirin pj

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s