Uudenmaan eristystä tulee jatkaa

Suomessa tehdyt toimenpiteet Koronan etenemisen hidastamiseksi ovat toimineet. Ihmettelen kuitenkin kovasti, että nyt pääministeri Marin on väläytellyt Uudenmaan eristyksen päättymistä. Mielestäni Uudenmaan eristämistä tulee ehdottomasti vielä jatkaa.

Suojavarusteista on huutava pula ympäri maata ja siitä syystä Uudenmaan eristämisen päättyminen olisi täysin edesvastuutonta tässä kohtaa. Eristyksen päättymisen seurauksena tartuntojen määrä tulee todennäköisesti nopeasti kasvamaan, sillä juurikin Uudellamaalla on eniten tartuntoja. Rajoitustoimilla saatu etu voidaan menettää päivissä ja mielestäni se ei kannata. Nykyisillä rajoituksilla on kuitenkin voitu mahdollistaa Uudeltamaalta ja sinne työssäkäynti. Korona tulee aiheuttamaan vielä paljon sairastumisia ja siksi Uudenmaan eristyksen jatkaminen sekä ennakoiva varautuminen terveydenhuollon kapasiteetin turvaamiseen ovat vastuullista politiikkaa.

Sirpa Pursiainen, KD Pirkanmaan piirin pj

1 thought on “Uudenmaan eristystä tulee jatkaa

  1. Samaa mieltä. Marinin peruste liikkumisrajoitusten purkamiselle näyttää olevan se, että tartunnan saaneiden suhteelliset osuudet ovat maakunnissa tasaantumassa. Kovin heikko peruste epidemiologisesti. Tartuntatautien leviämisen ehkäisyn tärkeimpiä konsepteja on nk tartuntapaine, ja sen alentaminen tai rajoittaminen. Jos Uudenmaan tartunnankantajat päästetään muihin maakuntiin, he ihan varmasti nostavat siellä tartuntapainetta terveisiin päin – vaikka heidän osuutensa Uudenmaan väestöstä olisi kuinka sama kuin tulomaakunnan tartunnankantajien osuus ko maakunnan väestöstä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s