Valtion esimerkki merkittävä ympäristön suojelussa

Metsähallitus on myymässä Terrafamelle Talvivaaran vuotojen pilaamia maita. Tämä kauppa on täysin käsittämätön luonnonsuojelun näkökulmasta. Kaupan summa on 10 % aikaisemmista korvausvaatimuksista. Ylen uutisten mukaan Metsähallitus peruu kaupan myötä 8,6 miljoonan korvausvaatimukset.

Valtio omistaa Terrafamesta suurimman osuuden, noin 70%. Metsähallitus on puolestaan valtion liikelaitos. Suomen hallitus on nostanut puheissaan esille luonnonsuojelun tärkeyden. Nyt tässä asiassa kuitenkin valtio esimerkillään osoittaa, ettei luonnonsuojelu olekaan lopulta niin tärkeä asia.

Ympäristönsuojelu on käytännön toimien tekemistä, ei pelkkiä puheita. Alueen ympäristö tulee saattaa kuntoon ja asianmukaiset korvaukset on suoritettava. Tällaisella kaupalla ja korvausvaateista luopumisella saattaa olla varsin epäsuotuisa vaikutus niille yksityiselle maanomistajille, jotka ovat kärsineet ympäristörikoksen vaikutuksesta vesien pilaantumisen vuoksi.

Terrafame kertoo sivuillaan, että sen toiminnan kulmakivinä olevan turvallisuus, tehokkuus ja sitoutuminen. Vääjäämättä herää kysymys, liittyykö ympäristöturvallisuus ja siihen liittyvä vastuunkanto ollenkaan toimintaperiaatteisiin.  Toivon Suomen hallituksen kantavan vastuuta asiassa. Pahimmillaan valtio itse antaa esimerkin kaikille muillekin toimijoille, että ympäristörikoksista on helppo pestä kätensä maakauppojen avulla.

Sirpa Pursiainen, Kirjailija, KD Pirkanmaan piirin pj

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s