Teisko ansaitsee hyvät palvelut

Me Teiskossa asuvat tiedämme arjestamme, kuinka upea luonto ympärillämme on ja kuinka hieno paikka tämä on asua. Viime valtuustokauden alussa sain pormestariohjelmaan kirjauksen luontomatkailun kehittämisestä Teiskoon. On hienoa, että Visit Teisko syntyi sen pohjalta ja muutama matkailualan yrittäjä on tehnyt tiiviimpää yhteistyötä. On myös hyvä, että kaavoituksessa matkailualan kehittämisalueet, on merkitty ja samalla säästetty virkistyskohteeksi yksi Tampereen luontohelmistä eli Maisansalon lenkkipolku, josta Koljonselkä avautuu. Rakentamista olisi tullut mahdollistaa kaavassa laajemmin.

Potentiaalia ja mahdollisuuksia alueella on kuitenkin enemmän. Luontomatkailun kehittämistä tulee jatkaa myös seuraavalla valtuustokaudella. Alueelle on toivottu frisbeegolfrataa ja se on ehdottomasti kannatettava hanke. Frisbeegolfradan rakentamisessa uskon kaupungin tulevan vastaan ja sitä kautta saamme yhden harrastusmahdollisuuden alueen asukkaille ja lisäksi alanharrastajia vierailemaan täällä. Tämä on yksi keino rakentaa myönteistä kuvaa Teiskosta.

Teiskolaiset ansaitsevat hyvät palvelut. Pidän täysin käsittämättömänä sitä, että joudumme kerta toisensa jälkeen puolustamaan koulujamme ja terveysasemaamme. Onneksi Terälahden koulu ja Kämmenniemen terveysasema saatiin säilytettyä tälläkin kertaa. Kämmenniemen koulu ansaitsee tulla korjatuksi nopealla aikataululla ja oli tärkeää, ettei kaupunginhallituksen esittelyssä ollut aikatauluehdotus edennyt käsittelyyn asti.

Julkisen liikenteen tärkeydestä puhutaan paljon, mutta silti juuri Teiskoon ollaan jatkuvasti kohdentamassa heikennyksiä. Toivottavasti alueen asukkaiden palautteet kuullaan päätöksenteossa. Julkisen liikenteen lisäksi kevyenliikenteen väylät ovat tärkeitä. Toivon, että seuraavan valtuustokauden aikana saamme pyörätien Kämmenniemen ja Terälahden välille. Tämä mahdollistaisi turvallisen kulkemisen ekologisesti kauppaan, harrastuksiin, lasten keskinäisiin vierailuihin ja kuntoiluun. Samalla jo olemassa oleva pyöräilyreitistö pitenisi ja turvallisuus kohenisi kantakaupunkilaisille.

Onneksi meillä on Teiskossa hienosti edelleen yhteisöllisyyttä. Tämä on asia, jota meidän kaikkien kannattaa vaalia. Vahvalla yhteistyöllä saamme asioita eteenpäin.

Sirpa Pursiainen Kaupunginhallituksen varajäsen, varavaltuutettu

Toimitusjohtaja (YTM)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s