Sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuudesta ja saavutettavuudesta huolehdittava jatkossakin

Kuhmoinen on etsinyt identiteettiään kuuluen Hämeeseen, Keski-Suomeen ja nyt Pirkanmaahan. Kristillisdemokraattien hyvinvointialuevaltuutettujen vieraillessa Kuhmoisissa kävi selväksi, että paikkakunnalla on säilynyt yhteisöllisyys, vaikka paikkakunta onkin siirtynyt maakunnasta toiseen.

Paikkakuntalaiset kertoivat Kuhmoisten asukasmäärän monikertaistuvan kesäisin. Vireä kesäpaikka on selkeästi houkutellut osan myös muuttamaan Kuhmoisiin pysyvästi. Satama-alue, vesistö ja luonnonläheisyys ovat yhteisöllisyyden lisäksi selkeästi paikkakunnan vahvuuksia. Tämän lisäksi saimme iloksemme kuulla, ettei paikkakunnalla esiinny huumeongelmaa nuorilla siinä määrin, kuten niin valitettavan monella paikkakunnalla ympäri Pirkanmaata.

Kuhmoisissa oltiin verrattain tyytyväisiä sosiaali- ja terveyspalveluihin, jos palautetta vertaa moneen muuhun paikkakuntaan. Vaikka palveluja on vähemmän, kertoivat kuntalaiset pääsevänsä palveluihin tarvittaessa. Moni kehui myös sitä, että julkinen liikenne Tampereen suuntaan on toimivaa. Välimatkojen ollessa pitkiä onkin äärimmäisen tärkeää tarkastella koko Pirkanmaalla joukkoliikennettä ja sen toimivuutta suhteessa sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Paikkakuntalaiset kertoivat joutuneensa puolustamaan ambulanssipalveluja. Nopeassa avuntarpeessa pitkän matkan alueella ambulanssin toimivuuden merkitys luonnollisesti korostuu. Meille Kristillisdemokraateille on tärkeää, että hyvinvointialueella huolehditaan palvelujen saatavuudesta ja saavutettavuudesta myös Pirkanmaan reunamilla.

Vaikka Kuhmoisista ei ole ketään poliitikkoa hyvinvointialuevaltuuston jäsenenä, niin toivomme rohkeaa yhteydenottoa aluevaltuutettuihin Kuhmoisten sosiaali- ja terveyspalvelujen suhteen.

Sirpa Pursiainen

Vanhusten hoivakodin toimitusjohtaja, YTM

Pirkanmaan hyvinvointialuevaltuutettu, monipalveluvaliokunnan jäsen